Krossijooksja hooaeg algas kahe võiduga

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Johanna Ardel Elche Rotary 10K võidukarikaga
Johanna Ardel Elche Rotary 10K võidukarikaga Foto: Erakogu

Valga lähedalt pärit kergejõustiklase Johanna Ardeli võistlushooaeg sai avapaugu möödunud aasta viimasel päeval, kui ta võitis Tenerife kõige suuremal rahvusvahelisel jooksuvõistlusel, kus osalejaid ligi 3500, esikoha uue rajarekordiga.

«Olen püüdnud ettevalmistust hästi planeerida, sest samal ajal valmistusin eksamiteks La Laguna ülikoolis, mille tänavu lõpetan,» nentis Ardel. «Treeningud on läinud hästi ja eesmärgid kõrged.»

Paar nädalat hiljem jooksis ta end esimeseks ka Kanaari saarte krossijooksu meistrivõistlustel ja see tagas koha Hispaania krossijooksu meistrivõistlustel.

«Valmistun talvel pigem pikemateks distantsideks. Soovin viia oma kümne kilomeetri maanteejooksu tulemuse uude minutisse,» rääkis Ardel. «See tähendab tulemust, mis oleks Eesti kõigi aegade kuue parima hulgas.»

Väga pingeline eksamihooaeg, kus neli eksamit oli ühel nädalal, tõmbas hoogu natuke maha, kuid eesmärgid jäid samaks. Esimene start Alicante piirkonnas korraldataval rahvusvahelisel jooksul Elche Rotary 10K oli veebruari keskel.

«Kohalejõudmine oli katsumus omaette. Halva ilma tõttu lükati meie lennureisi mandrile edasi mitmeid tunde, seejärel pidime vahetama lennujaama ja lennukisse saime alles südaööl. Elche hotelli jõudsime alles kell neli ning surmväsinult läksin kohe magama,» kirjeldas sportlane.

«Ma ei tundnud end hommikul hästi, olin natuke tõbine ja väsinud, kuid viisin mõtted mujale ja proovisin ennast motiveerida. Ei seadnud kõrgeid eesmärke, aga uskusin, et suudan joosta isikliku rekordi lähedase aja,» rääkis Ardel.

«Alustasin tagasihoidlikult, aga tundsin end iga kilomeetriga aina paremini ja suutsin tempot järk-järgult tõsta ning püüda eesolevaid jooksjaid. Viimase viie kilomeetri keskmine tempo oli 3.25 minutit kilomeetri kohta. Kümne kilomeetri lõppaeg tuli 34.59 ning tasuks naiste esimene koht. Finišisse jõudes ja uut rekordit tablool nähes olin üllatunud ja õnnelik,» rõõmustas ta.

Oma rekordit soovib Ardel aga parandada juba järgmisel stardil, mis toimub märtsis Laredo linna kiirel rajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles