Põlva toidujagamiskapi juures looklevad lausa järjekorrad

Mati Määrits
, reporter
Copy
MTÜ Tsõõrimajandus ühel eestvedajal Anu Kolgil kulub päevas vabatahtlikule tööle kolm tundi.
MTÜ Tsõõrimajandus ühel eestvedajal Anu Kolgil kulub päevas vabatahtlikule tööle kolm tundi. Foto: Mati Määrits

Kuigi Põlva kaubamaja ehk endise Edu keskuse lähedusse aasta tagasi paigaldatud toidukapp on sageli tühi, tähendab see toidu päästmist korraldavate vabatahtlike selgituse kohaselt ainuüksi seda, et kraami järele on suur nõudlus.

Toidujagamist korraldava MTÜ Tsõõrimajandus ühe eestvedaja Anu Kolgi sõnutsi ei osatud nii suurt vajadust ettevõtmist kavandades oodatagi. «Igal nädalavahetusel pärast Põlva kaubamaja ja Maksimarketi sulgemist tuleb toidukraami järele kuus-seitse ema. Järjekorras on lähedal elavaid pensionäre, Põlva teisest otsast käib paar inimest. Kõige kaugemad käijad on Räpinast, kes jõuavad mitmekesi kohale autoga. Järelikult on see neile oluline.»

Maakonnakeskuse poodidest pakuvad MTÜ-le realiseerimistähtaja lõpus olevat toidukraami laupäeva ja pühapäeva õhtul kaks Coopi poodi. Saadud kraamist komplekteeritakse esmalt kuus kasti valves olevatele päästjatele, politseinikele ja meedikutele. «Kokku saab saadetisest rõõmu ligemale 40 inimest. Meie päästame toitu, nemad päästavad inimesi,» märkis Kolk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles