Uus vallaarhitekt loodab ühendada pargid ja Pedeli virgestusala

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valga vallaarhitekt Angeelika Saaron lausus, et huvialasid on tal palju, aga kõige suuremaks hobiks peab ta oma tööd, millest ei saa kunagi küll.
Valga vallaarhitekt Angeelika Saaron lausus, et huvialasid on tal palju, aga kõige suuremaks hobiks peab ta oma tööd, millest ei saa kunagi küll. Foto: Tiit Loim

Detsembrist Valga vallaarhitektina tööle asunud Angeelika Saaroni sõnul on Valga suure potentsiaaliga linn. Tema visiooni kohaselt tuleks valla- ja maakonnakeskuses luua haljastuse ja kergliiklusteede abil parem ühendus parkide ja Pedeli virgestusala vahel. «Linnaruumis tekiks siis terviklik, atraktiivne ja voolav liikumine,» selgitas Saaron.

Kust olete pärit, kus elanud, kus koolides käinud?

Olen ühelt poolt põline valgakas, hingelt aga rändur. Põhihariduse sain Valga gümnaasiumis. Edasi liikusin Tartumaale, kus käisin Nõo reaalgümnaasiumis loodusklassis. Pärast keskkooli lõpetamist oli mu kindel soov jätkata õpinguid Tallinna tehnikaülikoolis arhitektuuri erialal. Arhitektiks saamise soov on mul olnud juba 8. klassist saadik. Pärast ülikooliõpinguid suundusin aastaks Norra Kuningriiki elama. 2022. aastal kolisime terve perega Tallinnast Valka, seega olen nüüd valgalane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles