Sootska vormis oma suure armastusloo Petserimaast rääkivaks raamatuks

Copy
Teiste seas sai Setomaa 14. ülemsootskalt Piret Torm-Kriisilt raamatusse pühenduse ka Raimond Haljas, kes kannab seto kultuuri edasi rahvatantsijana.
Teiste seas sai Setomaa 14. ülemsootskalt Piret Torm-Kriisilt raamatusse pühenduse ka Raimond Haljas, kes kannab seto kultuuri edasi rahvatantsijana. Foto: Malle Elvet

Koos Lõuna-Eestiga tänavu kultuuripealinnaks saanud Tartus elab palju Setomaalt pärit inimesi. Sestap korraldati aastatel 2017–2018 Setomaa ülemsootska ametit pidanud Piret Torm-Kriisi raamatu «Armastus nimega Petserimaa» pidulik esitlus Tartus Tasku keskuse Rahva Raamatus. Esitlusel mängis karmoškat autori noorem poeg, 18-aastane Ando Temmo Torm.

««Armastus nimega Petserimaa» on nagu mu seitsmes lapsuke ja teine raamatulapsuke. Kui pärislast ootame üheksa kuud, siis raamatulapsukese ooteaeg on sageli pikem. Aga tema on sünd ka magusam,» rääkis Piret Torm-Kriis, kes koos rohkete fotodega kaante vahele pannud lood isapoolsete vanemate sünnimaa ja sealsete setode elust.

Austusest seto keele ja esivanemate maa vastu on Torm-Kriis 2020. aastal avaldanud ka setokeelsete lühijuttudega raamatu «Rõõmokõsõ jutussõ».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles