VIDEOLUGU Jää läheb pulka ja vajub talla all läbi

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Lõuna päästekeskuse ennetuspartner Elari Kliiman soovitab sel aastal enam mitte jääle minna. Aga kui siiski minna, siis varustada end esmaste päästevahenditega.
Lõuna päästekeskuse ennetuspartner Elari Kliiman soovitab sel aastal enam mitte jääle minna. Aga kui siiski minna, siis varustada end esmaste päästevahenditega. Foto: Arved Breidaks

Jääkate Lõuna-Eesti veekogudel muutub lõõskava märtsipäikese käes üha hapramaks ja iga päevaga suureneb oht sellest läbi vajuda, hoiatab päästeamet. Seetõttu on nädala teises pooles oodata jääle mineku keelamist terves Lõuna-Eestis.

«Hetkel ta veel kannab inimesi, aga jääolud muutuvad iga päevaga. Jää struktuur muutub, nii et täna ma soovitan inimestel tungivalt mitte minna veekogu peale, sest jää on muutunud nende jaoks ohtlikuks,» ütles Lõuna päästekeskuse ennetuspartner Elari Kliiman.

Kui nädala teises pooles jõuab ööpäevane õhutemperatuur ka öisel ajal plusspoolele, muutub Kliimani sõnul Lõuna-Eesti veekogude jää juba nii nõrgaks, et tõenäoliselt on oodata täielikku jääle mineku keeldu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles