Helen Elias: muudatuse eesmärk peab olema kvaliteetne haridus (1)

, Tõrva vallavanem (Reformierakond)
Copy
Helen Elias
Helen Elias Foto: Arvo Meeks

Peaaegu aasta tagasi võttis Tõrva vallavolikogu vastu otsuse haridusasutuste ümberkorraldamiseks. Reformiga kavandatud muudatused jõustusid sellest õppeaastast. Kuidas suutis Tõrva vald jõuda kompromissini: pakkuda kvaliteetset haridust igas õppeasutuses ning tagada õpetajatele konkurentsivõimeline tasu?

Praegu vaevlevad paljud omavalitsused raskuste pärast haridusvaldkonnas ning head lahendust ei paista. Otsuste vastuvõtmise asemel süüdistatakse riiki või püütakse probleemi eirata. Siiski ei saa minna mööda faktidest, et Eesti koolivõrk on välja kujunenud nõukogude ajal agrotööstuskomplekside tingimustes. Maapiirkondades on aga õpilaste arv viimaste aastate jooksul tuntavalt vähenenud, mistõttu on vaja ellu viia nii struktuurseid kui sisulisi muudatusi.

Arusaadavalt on teemasse põimitud tugevaid emotsioone. Seetõttu tuleb haridusvõrku uuendades saavutada parim võimalik kompromiss kogukonna ootuste ja optimaalsemate lahenduste vahel. Rääkides koolivõrgu ümberkorraldamisest, ei tohi unustada, et kogu tegevuse eesmärk on tagada igale lapsele kvaliteetne haridus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles