Piirilinna koolijuhid: sunniga kedagi õppima ei pane

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valga gümnaasiumi direktor Andrus Murumaa (vasakult), Valgamaa kutseõppekeskuse direktor Margus Ojaots ja gümnaasiumi õppejuht Triinu Ugur tõdesid, et reformide teema võib praegu inimestele suuresti segaseks jääda.
Valga gümnaasiumi direktor Andrus Murumaa (vasakult), Valgamaa kutseõppekeskuse direktor Margus Ojaots ja gümnaasiumi õppejuht Triinu Ugur tõdesid, et reformide teema võib praegu inimestele suuresti segaseks jääda. Foto: Tiit Loim

Valga gümnaasiumi ja kutseõppekeskuse juhtide sõnul on õppimiskohustuse ea pikendamise eesmärk arusaadav, kuid nende endi piirkonnas saab noorte haridustee sujuva kulgemise tagada ka seniste seaduste alusel.

Haridusministeerium on ette valmistamas rida muudatusi. Üks nendest on koolikohustuse ea tõstmine 18. eluaastani ehk õppimiskohustuse reform. Lisaks on kavas kutsehariduse reform, samuti väiksemate gümnaasiumide sulgemine ja eestikeelsele haridusele üleminek. Tegelda tuleb ka õpetajate palkade ja karjäärimudeli teemaga.

Valga gümnaasiumi direktoris Andrus Murumaas ja õppejuhis Triinu Uguris ning Valgamaa kutseõppekeskuse direktoris Margus Ojaotsas tekitab enim küsimusi kavandatav õppimiskohustuse ea pikendamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles