Vello Jaska: vahel tekib tunne, et kõik on Eestis kõigile jalgu jäänud

Copy
Vello Jaska, vabakutseline ajakirjanik Valgamaalt.
Vello Jaska, vabakutseline ajakirjanik Valgamaalt. Foto: Arvo Meeks

Elame väga huvitaval ajal. Hoolimata sellest, et äsja mõnelgi pool taas omajagu lund maha sadas, tuleb kevad siiski. Aga ikka ja jälle teisiti, nagu Valgamaal toonases Helme vallas sündinud Henrik Visnapuu on juba aastate eest oma poeedihingega tajunud. Aga mitte ainult kevades ei ole tänavu teisiti tuleku ilminguid, vaid meie elus tervikuna.

Mullu märtsis toimunud riigikogu valimiste tulemused tõid meie võimutüüri juurde kolmikliidu, kelle teod ja mõtted panevad Eesti elanikke kohati lausa jahmatama või vähemalt õlgu kehitama.

Küllap ei ole enam kellelegi teadmata, et meie riigi eelarves on üsna suur puudujääk. Loomulikult oli riigi rahanduse halvast seisust teadlik ka eelmisel aastal ametisse astunud valitsus, kuigi sellest valimiste eel kuigi palju ei räägitud. Veelgi enam: sellest, mis meetoditega kavatsetakse rahanduse olukorda parandama hakata, vaikiti kiivalt. Meelde tuleb ainult kõrgemalt poolt kuuldud ja lubadusena antud väide, et «me teeme riigi korda». Mõelgu siis igaüks ise edasi, mida see üldine sõnakõlks peab tähendama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles