Selgus, mida arvavad inimesed pensionäride petmisest (7)

BNS
Copy
Prognoositavalt peab pensionär järgmisel aastal tasuma pensionilt tulumaksu keskmiselt 132 eurot.
Prognoositavalt peab pensionär järgmisel aastal tasuma pensionilt tulumaksu keskmiselt 132 eurot. Foto: Arvo Meeks

Ühiskonnauuringute Instituudi värskest küsitlusest selgub, et 77 protsenti inimestest peab valitsuse loobumist koalitsioonilepingus lubatud keskmise pensioni tulumaksuvabastusest pensionäride petmiseks.

Märtsi alguses teatas valitsus, et koos teiste maksumuudatustega jäetakse keskmise pensioni tulumaksuvabastus järgmisel aastal selle aasta tasemele, mis on 776 eurot. Kuna järgmisel aastal tõuseb rahandusministeeriumi prognoosi järgi keskmine pension 826 euroni, siis tähendab see koalitsioonilepingus antud lubadusest taganemist. Ühiskonnauuringute Instituut küsis inimestelt, kas nende arvates on see pensionäride petmine või mitte.

Vastajatelt päriti, kas valitsus on petnud pensionäre, kui loobus koalitsioonilepingus lubatud keskmise pensioni tulumaksuvabastusest. Ühtlasi oli vastajale ette toodud selgitus, et "valitsus otsustas, et alates 2025. aastast jääb pensionide tulumaksuvaba piir püsima 776 eurole kuus. Samas kasvab rahandusministeeriumi prognoosi järgi keskmine pension 2025. aastal 826 euroni. Seega peaks 2025. aastal prognoositavalt keskmiselt pensionilt tasuma tulumaksu 11 eurot kuus ehk 132 eurot aastas".

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles