Koolitus laiendas Võrumaal korteriühistute nõustajate ringi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Projektijuhid Jaanus Mark (vasakul) ja Siim Meeliste (paremal) ning Võrumaa arenduskeskuse juhatuse liige Tiit Toots (keskel)
Projektijuhid Jaanus Mark (vasakul) ja Siim Meeliste (paremal) ning Võrumaa arenduskeskuse juhatuse liige Tiit Toots (keskel) Foto: Lota Vana/Võrumaa Arenduskeskus

Huvi korterelamute remondi vastu on Võru maakonnas viimastel aastatel kasvanud ning mõned elamud juba ka uue ilme saanud. Sageli jääb aga tööde algus venima, sest piirkonnas ei ole piisavalt tehnilisi konsultante.

2023. aastal esitas KredExile taotluse saada remondiks toetust 15 Võrumaa korteriühistut. Kui plaanis on täisremont, on tehnilise konsultandi palkamine kohustuslik. KredExi aktsepteeritud ja vastava koolituse läbinud konsultantide üle-eestilises nimekirjas seisab praegu 162 nime.

Kuigi nimekiri pikk, on Võru maakonna korteriühistud jätkuvalt hädas konsultantide leidmisega, sest need on liigselt hõivatud ja uusi pole piirkonnas juurde tekkinud. Arenduskeskuse projektijuhtide Jaanus Marki ja Siim Meeliste sõnul on mitme ühistu juhatuse liikmed kurtnud, kuidas nad pole ka ligi paarikümnele välja saadetud kutsele saanud ühtegi vastust. See on omakorda takistanud toetuse taotlemist KredExilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles