Kirikuõpetaja Vallo Ehasalu elu on kui jutlus

Kersti Kond
Copy
Paljude keelte oskajana soovitab Vallo Ehasalu esimesena selgeks saada vanakreeka keele. Kui õnnestub selgeks teha selle keele grammatika, pole hiljem miski keeruline. sest kõik jääb juba iseenesest meelde.
Paljude keelte oskajana soovitab Vallo Ehasalu esimesena selgeks saada vanakreeka keele. Kui õnnestub selgeks teha selle keele grammatika, pole hiljem miski keeruline. sest kõik jääb juba iseenesest meelde. Foto: Arvo Meeks

Hargla kirikuõpetaja Vallo Ehasalu on süüdanud altari ees küünlad ja ootab koguduse liikmeid jutlusele. Lühtrites ei lähe pirnid põlema, aga ka see mure saab lahendatud, kui selgub, et elekter on lihtsalt kilbist väljas.

Kirikuõpetaja teab palju huvitavat rääkida pühakoja ajaloost ja arhitektuurist. Kõige selle kõrval on tähtis ajaloolise hoone renoveerimine: Ehasalu on rahul, et viimastel aastatel vahetati välja kiriku laudpõrand ja restaureeriti suur osa aknaist.

Pühakoja seinal näeme Hargla koguduse eelmiste õpetajate fotosid. Teiste seas Linda Maior, kes teenis Hargla kirikus juba eelmise sajandi keskpaigas. Ehasalu sõnul on luterlikus kirikus olnud naisvaimulikud väga palju aastaid ja temagi pooldab naiste ordinatsiooni. Hargla kiriku teeb eriliseks see, et kõik siinsed õpetajad on alati kogudusega kokku jäänud väga paljudeks aastateks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles