Tõuksiomanikele lisandub uus kohustus, enamik murutraktorite omanikke pääseb (4)

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Tõukeratas. Foto on illustratiivne.
Tõukeratas. Foto on illustratiivne. Foto: Tomi Saluveer

Peagi on oodata muudatusi sõidukite kindlustuses. Rahandusministeerium saatis valitsusse Euroopa Liidu nõuetest lähtuva seaduseelnõu, mille kohaselt peavad olema kindlustatud peaaegu kõik sõidukid, mis liiguvad kiiremini kui 25 km/h või kaaluvad üle 25 kilo ja liiguvad kiiremini kui 14 km/h. Muruniidukitele ja -traktoritele kindlustuskohustus üldjuhul ei laiene.

«Eelnevalt oli asi lihtsam ja kindlustuskohustuse alla käisid üksnes registreeritud sõidukid,» rääkis Eesti liikluskindlustuse fondi juhatuse esimees Mart Jesse. «See on tingitud mitmesuguste elektrisõidukite, ennekõike elektritõukside tekkimisest avalikku ruumi ja nendega kaasnevatest õnnetustest. Esialgses seaduse projektis oli rahandusministeeriumil plaanis kindlustuskohustuse alla panna ka kommertskasutuses olevad elektritõukerattad, kuid sellest loobuti.»

Rahandusministeeriumi finantsteenuste poliitika osakonna juhataja Siiri Tõniste sõnul on liikluskindlustuse süsteem üldiselt hästi toiminud ja seda nii Euroopas laiemalt kui ka Eestis. Eestis ei ole tema sõnul enam ammu suuri muudatusi tehtud ja seda pigem seetõttu, et tungiv vajadus selleks lihtsalt puudub.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles