NATO korraldab kogukonnapäevi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Kaitseväe paraad Tallinnas Vabaduse väljakul.
Kaitseväe paraad Tallinnas Vabaduse väljakul. Foto: Madis Veltman

Kakskümmend aastat tagasi liitus Eesti NATO-ga. Allianss aga tähistab aprilli algul oma 75. aastapäeva. Sel puhul saab üle Eesti toimuvatel kogukonnapäevadel kohtuda liitlassõduritega ja näha nende tehnikat, maitsta Briti välikokkade pakutavat ja uudistada sõduri seljakotti.

«NATO seisab kindlalt rahu ja ühiste väärtuste eest ning meie oleme osa sellest olnud kakskümmend aastat. Tänane NATO on tugevam kui kunagi varem. See tugevus ei tulene ühestki üksikust riigist, vaid 32 riigi ühisest panusest ja solidaarsusest,» ütles Eestis paikneva NATO staabielemendi ülem mereväekapten Peeter Ivask.

Kogukonnapäevadel saab lisaks liitlaste tehnikale näha kaitseväe ja kaitseliidu varustust. Suurematest masinatest on kohal tank Challenger, lahingumasin Warrior, mitmikraketiheitja M270, soomustransportöörid Griffon ja Sisu ning raketisüsteem HIMARS. Uudistada saab kergveokit HMMWV ja kaitseväe meditsiiniautot. Oma varustust näitavad kaitseväe meedikud. On võimalik tutvuda tankitõrjerelvadega Carl Gustaf ja Spike ning Eesti kaitseväe isikuvarustusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles