Põlva- ja Võrumaal lõppes tasuta bussisõidu ajastu

Mati Määrits
, reporter
Copy
Põlva bussijaamast on teele asumas Võrru suunduv buss.
Põlva bussijaamast on teele asumas Võrru suunduv buss. Foto: Mati Määrits

Kuna tarnijad ei suutnud kõiki uusi busse Lõuna-Eestis vedusid korraldavale ASile Go Group õigeks ajaks üle anda, võib Põlva- ja Võrumaa teedel eilsest näha nii vanu siniseid kui ka tuttuusi valgeid ühissõidukeid. Suurim muudatus on siiski see, et tööealistel kadus eilsest ka nendes maakondades tasuta sõidu võimalus.

Tartus neljal päeval nädalas kõrgkoolis käiv põlvalanna Kadi Soo muudatuses suurt probleemi ei näe. Ta rääkis eile Põlva bussijaamas, et on soetanud endale kuupileti, mis on igal juhul taskukohane. «Muidu käiksin Tartu vahet autoga, millele kuluks kolmsada eurot kuus. Kas tudengil on soodustust või mitte, ma ei tea. Minu arust oli nii, et need, kes ei ole lapsed või pensionärid, maksavad täissumma,» rääkis Soo.

«Tartu vahet liikumiseks on hommikused ajad sobivad, aga pärastlõunasel ajal tagasi suundumiseks on busse vähevõitu. Üks kiirbuss küll tuleb, aga see maksab poole rohkem, mis on mulle oluline. Seetõttu on praegu ainuke võimalus sõita kell neli esmalt Tartu- ja Põlvamaa piirile Liivale ning istuda seal ümber Põlvasse viivale bussile. Järgmine võimalus koju jõuda on alles kell kuus,» lisas Soo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles