Riik plaanib uuendada toimetulekutoetuse maksmise tingimusi

BNS
Copy
Toimetulekutoetuse eesmärk on pakkuda ajutiselt tuge ja majanduslikku toetust, kui inimene on sattunud keerulisse olukorda.
Toimetulekutoetuse eesmärk on pakkuda ajutiselt tuge ja majanduslikku toetust, kui inimene on sattunud keerulisse olukorda. Foto: Toomas Huik

Sotsiaalministeerium saatis kooskõlastusele toimetulekutoetuse seaduse uuendamise väljatöötamiskavatsuse, millega soovitakse uuendada seniseid toetuse andmise tingimusi, lihtsustada taotlemise protsesse ning vähendada taotlemisel bürokraatiat.

Toimetulekutoetuse uuendamise väljatöötamiskavatsusega soovitakse parandada senist, osaliselt ülereguleeritud protsessi, millega saaks sotsiaaltöötaja edaspidi taotluse eeltäitmisel kasutada rohkem infosüsteemides olevaid andmeid.

Lisaks soovitakse edaspidi toetuse taotlemisel majanduslikku toimetulekut hinnata viimase kolme kuu pangaväljavõtete ning olemasoleva rahaga. Konto väljavõtte abil on võimalik lisaks olemasolevale rahale hinnata inimese majandamisoskust, olemasolevate kohustuste ja võlgnevuste korral on omavalitsusel võimalus pakkuda kiiret abi toimetulekut toetavate teenuste ja nõustamise korraldamisel. Lisaks soovitakse töise sissetuleku erandi juures edaspidi arvestada ka ettevõtluskonto kaudu saadud sissetulekuid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles