Võistlus kogub ideid Valga oja taastamiseks (1)

LEPM
Copy
Fotol hetk Valga Rimi poe seljataguselt Konnaoja kaldalt (kus muuhulgas elavad ka koprad), kui Valga arhitektuuriresidentuuri VARES liikmed käisid jõgede jälitamise ekspeditsioonil Valga põhikooli viienda klassi õpilastega.
Fotol hetk Valga Rimi poe seljataguselt Konnaoja kaldalt (kus muuhulgas elavad ka koprad), kui Valga arhitektuuriresidentuuri VARES liikmed käisid jõgede jälitamise ekspeditsioonil Valga põhikooli viienda klassi õpilastega. Foto: VARES

15.–22. aprillil toimub võistlus, et koguda ideid Valga Pipraoja avamiseks. Reedel, 5. aprillil peetakse võistlust sissejuhatav veebikohtumine ning lühiloengud Katrin Koovilt ja Jürgen Karvakult.

Moderniseerumise kiiluvees matsid nii mõnedki edumeelsed linnad oma esimesed teljed – nende sünni tunnistajateks olnud jõed. Täna kaevavad moodsad linnad oma ojad jälle mulla alt välja ja toovad nad uuesti elule. Ideevõistlusega kutsub Valga arhitektuuriresidentuur VARES (maastiku)arhitekte, linnauurijaid, ökolooge, kunstnikke ja teisi huvilisi kujutlema reinkarneeruvate linnaojade uusi võimalusi.

Võistluse eesmärgiks on koguda linnaruumilisi visioone Valga Pipraoja taastamiseks ja rõhutamiseks, inimestele ligitõmbavaks rekreatsioonialaks kujundamiseks ja seal leiduva elurikkuse võimendamiseks. Valga on ojade- ja allikaterohke linn, kus veevulinat võib kuulda mitmetes paikades.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles