VIDEOLUGU Sakste seltsimajas võtab koha sisse kogukond

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Võru noortekeskuse juhataja Gitlin Küti sõnul kasutavad saali juba praegu nii noored kui eakad. Seeniorid käivad seal boccia't mängimas.
Võru noortekeskuse juhataja Gitlin Küti sõnul kasutavad saali juba praegu nii noored kui eakad. Seeniorid käivad seal boccia't mängimas. Foto: Arved Breidaks

Võrus Jüri 42 asuva kunagise saksa seltsimaja uuendamiseks esitas Võru linnavalitsus riigi tugiteenuste keskusele 1,5 miljoni euro suuruse rahataotluse. Viimastel aastatel peamiselt asenduspinnana kasutusel olnud pika ajalooga koolimajast plaanitakse kujundada noortele ja eakatele tegevust pakkuv kogukonnakeskus.

«Mis see kogukonnakeskus on? Noortekeskus, pensionäride päevakeskus, huvitegevuse võimalused. Teisisõnu maja, kus eri generatsioonid saavad kokku ja kasutavad ruume eri aegadel: hommikupoole eakad, õhtupoole noored,» rääkis Võru linnapea Kalvi Kõva. «See on suur projekt, maksab miljoneid ja me alustame sellega kuskilt otsast.»

Eelmisel nädalal riigi tugiteenuste keskusele esitatud projekti kogumaksumus on 2,1 miljonit eurot. Sellest rahast jätkub, et uuendada Jüri ja Petseri tänava nurgal asuva kompleksi Jüri tänava poolne osa ja teha mõned uuringud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles