Põlvas tungisid ahvid koolimajja

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Ahvide etteaste tekitas suurt elevust.
Ahvide etteaste tekitas suurt elevust. Foto: Katrin Kraav/Põlva Kool

Põlva kooli algklasside majas kõlas esmaspäeval esimese tunni ajal kõlas äkki häiresignaal ja kogu koolipere pidi kiiresti saali kogunema.

Selgus, et majja olid tunginud ahvid, kes tahtsid oma tantsu näidata. Järgnes tähtis koosolek, kus tutvustati kooliperele haridusreformiga seotud muudatusi. Ning seejärel osalesid kõik klassid naljaviktoriinis. Näiteks küsiti, kui pikk oli ühe naisõpetaja seelik ja mitu paari spordijalanõusid on kahel meesõpetajal kokku. Õnneks tegi vastamise lihtsamaks see, et iga küsimuse puhul anti ka kolm vastusevarianti.See kõik leidis aset seoses esmaspäevase naljapäevaga. Selle tähistamise muutis veelgi erilisemaks paljude laste ja õpetajate riietus, mis lausa sundis üksteiselt küsima: «Mis sul viga on?».

Põlva kooli noorema kooliastme huvijuht Diana Pehk kinnitas, et just kooli nooremate klasside puhul on naljapäeva tähistamine oluline tava. «Kuna meie koolil on eraldi algklasside maja, kus õpivad 1.–4. klass, ongi tihti organiseeritud stiilipäevad eraldi vanemast kooliastmest. Nooremad lapsed võtavad aktiivsemalt stiilipäevadest osa.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles