Valitsus arutas tervishoiu rahastamise tulevikku

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Terviseminister Riina Sikkut tutvustas valitsusele ettepanekut, mille järgi eraldataks tulevikus tervisekassale riigieelarvest raha ka alla 19-aastaste inimeste ravikuludeks.
Terviseminister Riina Sikkut tutvustas valitsusele ettepanekut, mille järgi eraldataks tulevikus tervisekassale riigieelarvest raha ka alla 19-aastaste inimeste ravikuludeks. Foto: Madis Veltman

Terviseminister Riina Sikkut esitles valitsusele sotsiaalministeeriumi ettepanekuid, kuidas katta lähiaastatel tervishoiu eelarvevajadusi, sest kehtiv rahastusmudel ei taga piisavalt raha tervishoiusüsteemi ülalpidamiseks.

Tervisekassa eelarve on kasvavas puudujäägis. 2025. aastal on riigi eelarvestrateegia järgi puudu 147,1 miljonit eurot, 2027. aastal aga juba 251,6 miljonit, kuid rahandusministeeriumi uue prognoosi järgi jääb sotsiaalmaksu laekumine varem oodatust väiksemaks.

Kulud tervishoius on kasvanud: elanikkonna vananemise tõttu suureneb iga aastaga vajadus tervishoiuteenuste järele, samuti suurenevad kulud üha sagedasemate krooniliste haiguste tõttu. Tervisekassa eelarvesse on lisandunud uusi kohustusi ja teenused on kallinenud nii uute tervisetehnoloogiate kui ka töötajate palgakasvu tõttu. Ka töövõimetushüvitisega seotud väljamaksete hulk on suurenenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles