Põlva haigla talveaed muutub taastusravilinnaku südameks

Mati Määrits
, reporter
Copy
Selline näeb haigla talveaed väja praegu. Peagi saab see osaks neljakorruselisest llnnakust.
Selline näeb haigla talveaed väja praegu. Peagi saab see osaks neljakorruselisest llnnakust. Foto: Madis Perli/Põlva haigla

Seni peamiselt vaid silmailu pakkunud Põlva haigla talveaed muutub rajatava taastuslinnaku osaks, kus patsiendid saavad harjutada nii ahju kütmist, trepist liikumist kui ka autosse saamist.

Põlva haigla taastusravi osakonna juhataja Pärt Prommiku sõnutsi on taastuslinnaku mõte välja kujunenud teadustööst ning selle eesmärk on parandada nii taastusravi kvaliteeti kui ka kättesaadavust. Rajatav ala kujutab endast haige taastumist toetavat, reaalelu jäljendavat keskkonda, kus on tänavad ja saab harjutada igapäevategevusi. Näiteks poes käimine, puude toomine, ahju kütmine, autosse saamine, toidu toomine autost ja trepist kolmandale korrusele viimine, ülekäiguraja ületamine, jalgrattaga sõitmine ja palju muud.

Enam kui 600 ruutmeetril ja neljal korrusel laiuv taastuslinnak rajatakse olemasolevatesse ruumidesse. Selle südameks saab talveaed, mis on võrdselt kättesaadav kõikide osakondade haigetele. Linnaku esimese etapi väljaehitamistööd hakkavad pihta juba sel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles