FOTOD Toidupank kogus kahe päevaga üle 30 000 kg toitu

Maarius Suviste
, reporter
Copy

Eelmisel nädalavahetusel toimunud Toidupanga kevadistel toidukogumispäevadel annetasid head inimesed üle Eesti kokku 30 131 kg toitu puudust kannatavatele inimestele.

Järjekorras juba 37. toidukogumispäevad möödusid Toidupanga teatel edukalt. Toidupank tänab kõiki vabatahtlikke panustamise, toiduannetajaid lahkuse ja kauplusi hea koostöö eest. Tänu abistajate panusele saavad Toidupangad inimesi aidata igas maakonnas ja abivajajatele jagatav toidukomplekt on täisväärtuslikum, teatas Toidupank.

Toidukogumispäevadel osales 81 kauplust üle Eesti, kus kahe päeva jooksul andsid oma panuse üle 1200 vabatahtliku. Toidukogumispäevad toimusid ka mitmel pool Lõuna-Eestis.

Kõige suurem kogus toidukaupa annetati Tallinnas ja Harjumaal – 18 poes kokku üle 12 000 kg toitu. Tartus ja Pärnus annetasid head inimesed vastavalt üle 4000 kg ja 2000 kg toitu. «Tulemus on suurepärane, eriti kui arvestada praegust olukorda. Tänu toidukogumispäevadel tehtud toiduannetustele saame aidata paljusid abivajajaid,» rääkis Toidupanga tegevjuht Piet Boerefijn.

Tootegruppidest annetati kõige enam kuivaineid – jahu, pudrumaterjali, makarone, riisi; teisel kohal olid erinevad purgitoidud ja konservid, millest oli toidupankadel ka kõige enam puudus. «Lisame kauplustest päästetud toidule neid samu annetatud tooteid, et saaksime abivajajatele mitmekesisemat ja toitvamat toidupakki pakkuda,» lisas Boerefijn.

Toidupank tegutseb alates 2010. aastast, et leevendada vaesusprobleemi Eesti ühiskonnas ja võidelda toidu raiskamise vastu. Toidupank on päästnud ja abivajajatele jaganud ligi 29 miljonit kg toitu ja aidanud seeläbi tuhandeid rasketes majanduslikes oludes elavaid peresid ja üksisikuid üle terve Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles