Jutt maskides isikute rünnakust Valgas osutus hädavaleks

Tiit Loim
, reporter
Copy
Märtsis Valga põhikoolis aset leidnud vägivallajuhtumi asjus jätkub kriminaalmenetlus ning toimik on jõudnud prokuratuuri.
Märtsis Valga põhikoolis aset leidnud vägivallajuhtumi asjus jätkub kriminaalmenetlus ning toimik on jõudnud prokuratuuri. Foto: Madis Veltman

Hiljuti külvas Valgas ärevust juhtum, kus koolilaps olla sattunud kolme maskis ründaja ohvriks. Nüüdseks on politsei ja prokuratuur välja selgitanud, et seda rünnakut siiski ei juhtunud – tegu oli õpilase püüdega pääseda viibimisest koolis, kus ta hiljuti vägivalla ohvriks oli sattunud.

Sündmuste jada sai alguse 20. märtsil, kui õpilaste konflikt Valga põhikoolis tipnes vägivallatsemisega, kus põhikoolis käivad tüdruk ja poiss läksid kaasõpilasest tüdrukule füüsiliselt kallale, kiskudes teda juustest ja hüpates jalaga selga. Valga põhikoolis järgmise päeva hommikul kogunenud erakorralisel õppenõukogu istungil otsustati, et kiusajad eemaldatakse koolist kaheks nädalaks. Koolieemalduse sai 11 õpilast, kes olid intsidendiga seotud. Ühe nooruki pidas politsei vahetult vägivallaintsidendi järel ka kinni.

Kolmandal aprillil hakkas ringlema info, et varem koolis rünnaku ohvriks langenud tüdrukule tungis kallale kolm isikut, kui tüdruk oli teel kooli. Tüdruku enda sõnul tulid talle kallale kolm maskides meessoost isikut, mille tõttu sai ta vasakule põsele lõikehaavad. Prokuratuur täpsustas küll samal päeval, et tegu oli kriimustustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles