Võrumaa pressib Nursipalu eest välja paremaid sõiduteid

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Mullu kevadel alanud riigikaitselise, kuid avaliks kasutuseks mõeldud sõidutee ehitus Võru–Valga maantee ja Sõmerpalu vahel peaks valmis saama juunis.
Mullu kevadel alanud riigikaitselise, kuid avaliks kasutuseks mõeldud sõidutee ehitus Võru–Valga maantee ja Sõmerpalu vahel peaks valmis saama juunis. Foto: Arved Breidaks

Nursipalu harjutusväljaga seotud Võrumaa omavalitsused tutvustasid riigi kaitseinvesteeringute keskusele (RKIK) tugevdamist vajavate sõiduteede nimekirja. Neid teid kasutab lisaks kohalikele elanikele ja ettevõtetele ka kaitsevägi oma rasketehnikaga, mistõttu vajaks need mustkatet.

Ajal kui riigi kulutused teehoiule on minimaalseks kärbitud, loodavad Võrumaa omavalitsusjuhid leida oma teevõrgu arendamiseks raha riigikaitse suurenenud eelarvest. Kaitseväe kohalolu kasv toob kaasa suurema koormuse Võrumaa avalikele teedele, sealhulgas väikestele külateedele. Sellest on küpsenud ettepanek katta Nursipalu harjutusvälja ümbruskonna kruusateed toekama mustkattega ning remontida asfaltteid, milleks pikki aastaid pole raha jätkunud.

«See oleks leevendus kohalikele elanikele,» sõnas Antsla vallavanem Avo Kirsbaum. «Näiteks Luhametsa ring on üsna pikk ja tähtis tee, mida tõenäoliselt hakkab kasutama ka kaitsevägi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles