Põlva valla spetsialist: jäätmete sortimisest pole enam pääsu

Mati Määrits
, reporter
Copy
Keskkonnaspetsialist Birgit Purga sõnul hakatakse vaatama ka segaolmejäätmete sisse ning kui sinna on pandud biojäätmeid, tuleb sortimata prügi eest rohkem maksta.
Keskkonnaspetsialist Birgit Purga sõnul hakatakse vaatama ka segaolmejäätmete sisse ning kui sinna on pandud biojäätmeid, tuleb sortimata prügi eest rohkem maksta. Foto: arhiiv

Millal jõuame nii kaugele, et suurem osa jäätmetest läheb taaskasutusse ning segaolmeprügi konteinerit polegi enam vaja, ei oska praegu öelda isegi vastava ala spetsialistid. Harjumuspärasel viisil aga kellelgi enam jätkata ei lasta.

Põlva vallavalitsuse keskkonnaspetsialisti Birgit Purga sõnutsi on selle aasta algusest kohustuslik biojäätmeid eraldi koguda. Suund aga on võetud sellele, et pakendid saaks ära anda ka otse koduuksel.

«Kuigi tehnilistel põhjustel jäi biojäätmete kogumine tiheasustuspiirkondades mõnevõrra venima, siis nüüd see toimib. Paljud ka kompostivad oma jäätmeid. Oma kompostikastidest on päris palju fotosid saadetud, see võimaldab piltide saatjad korraldatud jäätmeveost vabastada,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles