Otepää linnaraamatukogu töötaja Maret Viigimets pidas juubelit

LEPM
Copy
Maret Viigimets käisid õnnitlemas Otepää vallavolikogu esimees Rein Pullerits (vasakul) ja vallavanem Jaanus Barkala. Juubilar pälvis vallavalitsuse tänukirja ja valla meene.
Maret Viigimets käisid õnnitlemas Otepää vallavolikogu esimees Rein Pullerits (vasakul) ja vallavanem Jaanus Barkala. Juubilar pälvis vallavalitsuse tänukirja ja valla meene. Foto: Otepää vallavalitsus

Otepää linnaraamatukogu töötaja Maret Viigimets pidas hiljuti 70. sünnipäeva. Sellel aastal täitub Maretile 52 aastat raamatukogusse tööle tulemisest.

Raamatukokku tööle sattus Maret kohe peale keskkooli lõpetamist, esialgu ruumide perenaisena, hiljem juba raamatukoguhoidjana. Mareti pika töötee sisse mahub Otepää linnaraamatukogu kolimine Pärna tänavalt Otepää vallavalitsuse majja; samuti on tema ülemuseks olnud neli raamatukogujuhatajat: Viivi Tarikas, Eda Länik, Meeta Sõna ja alates 1999. aastast Kaido Mägi.

Maret on tõeline raudvara – ta teab ja mäletab kõike ning aitab ka kirjanduslike küsimustega mälumängus. Lisaks raamatute lugemisele armastab Maret teha käsitööd ning tegeleda kokandusega. Ka vallakodanikud pole kiitusega kitsid olnud – teinekord tuleb raamatukoguhoidjal teha tööväliseid asju, nagu abistada eakamaid arvutiga ümberkäimisel, kuulata mured ära ja aidata nõu ja jõuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles