KEERUTAMATA Martin Helme: EKRE kõige kõvem perekonnanimi on Helme (41)

Arved Breidaks
, reporter
Copy
EKRE esimees Martin Helme 20. aprillil Rõuge rahvamajas peetud erakonna Võru-, Põlva- ja Valgamaa üldkogul.
EKRE esimees Martin Helme 20. aprillil Rõuge rahvamajas peetud erakonna Võru-, Põlva- ja Valgamaa üldkogul. Foto: Arved Breidaks

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esimees Martin Helme selgitas parteikaaslastele enda kandideerimist europarlamenti asjaoluga, et tal on EKRE kõige kõvem perekonnanimi. See võimaldab tema hinnangul püüda valimistel kaht kohta hästitasustatud esinduskogus.

«Ma arvan, et... või mis ma arvan, ma tean, et meie erakonna kõige kõvem ja tuntuim nimi, kõige kõvem häältevõtja kannab perekonnanime Helme. Ta ei pruugi olla alati Martin, aga ta kannab perekonnanime Helme. Kui vaatame riigikogu valimisi, siis nii see on,» ütles Martin Helme laupäeval Võrumaal Rõuges Lõuna-Eesti erakonnakaaslastele esinedes.

«Meie ambitsioon on saada [europarlamendis] kaks kohta. See on peamine põhjus, miks ma kandideerin,» selgitas ta. «Kui oleks võtnud rahulikult, öelnud, et me ei kuluta sentigi kampaaniale ja paneme nimekirja kokku ning saame selle ühe koha kätte ja [Jaak] Madison jätkab. Aga kui me tahame ühte kohta juurde saada, peame natuke teistmoodi neid asju tegema.»

Kommentaarid (41)
Copy
Tagasi üles