VIDEOLUGU Põlva kirikus seati kogu pidulikkusega ametisse uus diakon

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Põlva Maarja koguduse diakoni Urmas Kooritsa pühitsemisel osales ka EELK peapiiskop Urmas Viilma, kes jumalateenistuse lõpus luges ette ka Kooritsa ametisse määramise kirja. FOTO: Arved Breidaks
Põlva Maarja koguduse diakoni Urmas Kooritsa pühitsemisel osales ka EELK peapiiskop Urmas Viilma, kes jumalateenistuse lõpus luges ette ka Kooritsa ametisse määramise kirja. FOTO: Arved Breidaks Foto: Arved Breidaks

Põlva Maarja kirikus pühitseti neljapäeval ametisse diakon Urmas Koorits (54), kes asub koguduse juures tööle kirikuõpetaja parema käena, võttis koha sisse Põlva Jakobi kooli nõukogus ning jätkab tulevikus ehk ka kirikus abiõpetajana.

«Põlvasse ma sattusin ikka niimoodi, et [Põlva kirikuõpetaja] Toomas Nigola kutsel ja jumala tahtel,» sõnas Urmas Koorits. «Jaa, noor mees ma enam ei ole,» jätkas ta. «Olin hiljuti ühel juubelil ja seal näidati minu kui Eesti noorima vaimuliku peale, et see on nüüd Eesti kiriku tulevik. Paistabki, et kiriku tulevik ongi selline, kus ühelt poolt tulevad kiriku juurde noored, võimekad, vaimselt tugevad mehed ja siis ka need inimesed, kellel on elukogemust, eluteadmisi ja oskusi, mida nad tahavad rakendada kirikus ja vaimulikus töös.»

Tartumaalt Pangodist pärit, ettevõtjana silma paistnud Kooritsa diakoniks pühitsemise viisid läbi Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) peapiiskop Urmas Viilma ja alles paar päeva tagasi Lõuna-Eesti piiskopiks pühitsetud Marko Tiitus. Piiskopi sõnul on diakoni ametisse pühitsemine ka talle väga kena algus uues ametis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles