GALERII Kaitseväe ja Kaitseliidu veteranid kohtusid Eoste külaplatsil

LEPM
Copy

Põlva lähedal Eoste külaplatsil võis veteranipäeval kohata mehi, kellel seljataga missioonikogemused erinevatest kriisikolletest.

Iraagi missiooni veterani Rene Kintsiraua tagasivaatel oli kohale tulnud neid, kelle välisteenistus ulatub ühekskümnendate lõppu, kui ka neid, kes osalenud erinevatel hilisematel sõjalistel operatsioonidel Afganistanis või Iraagis. Veterane osales 20, lisaks neile sõbrad ja pereliikmed.

Eesmärk oli võimaldada veteranidele ühine kohtumine, mõnus õhtupoolik pigem vabamas keskkonnas. Rõhku pandi just omavahelisele sotsialiseerumisele. Aruteludes käisid veteranidele kohaselt läbi teemad Eesti julgeolekust. Kõneainet pakkus Ukrainas toimuva hetkeseis, samuti Kaitseliidu ja Kaitseväe arengud. Sisukat arutelu jätkus hiliste tundideni.

Sooja sööki valmistasid kohapeal Põlva Kaitseliidu naiskodukaitsjad. Jüripäevale kohaselt tehti lõket, kätt sai proovida vibulaskmises, mida juhendas Musta Noole vibuklubi. Õhtu hilisematel tundidel kanti üle Pärnus toimunud Veteranirocki kontserti.

Korraldajad Rene Kintsiraud ja Kaido Arulepp jäid toimunuga rahule. "Eelkõige oli hea meel näha, et kohale olid tulnud lisaks Põlva veteranidele ka relvavennad naabermaakondadest ja kaugemaltki," lausus Kintsiraud.

Korraldajad tänavad kõiki, kes ühel või teisel moel aitasid kaasa ürituse toimumisele. Järgmistel aastatel loodetakse näha veelgi rohkem osalejaid.

Vabatahtlikud on veteranidele suunatud üritusi Põlvas korraldanud juba aastaid. Veteranipäeva tähistamisega 23. aprillil täname ja tunnustame neid mehi ning naisi, kes on sõjalistel operatsioonidel kodust kaugel tugevdanud Eesti julgeolekut ja rahvusvahelist tõsiseltvõetavust, samuti nende perekondi ja lähedasi. Veteranipäev sai alguse 2013. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles