Galerii Kevadest sügiseni kestev liikumissari algas talviselt

Lõuna-Eesti Postimees
Copy

Võrumaa tänavune jooksu- ja kõnnisari sai alguse 19. aprillil Haanjas 28. ümber Vaskna järve jooksu ja kõnniga.

Ilm oli kõike muud kui kevadine ja meenutas oma nullilähedase temperatuuriga pigem hilist novembrit. Õnneks lumesadu käis Haanjast üle päeval ning õhtuks enam maa valge ega libe polnud.

«Hoolimata jahedast ilmast kogunes Haanja puhke- ja spordikeskusesse 562 väikest ja suurt, kes õhtu lõppedes tulemuse või osaluse hooaja avaetapilt kirja said,» rääkis Külli Leola Võrumaa spordiliidust. «Suure panuse enam kui 150 osalejaga andis Rõuge põhikool, kes oli lisanud ürituse oma kahepäevasesse laagriprogrammi ning peaaegu kogu koolirahvaga jooksma või kõndima tuli. See oli väga tore mõte.»

Hooaeg algas mudilaste mõõduvõtuga: kes jooksis, kes kõndis, kuid paarisajameetrise distantsi finišisse jõudsid kõik. Põhidistants viis jooksjad ja kõndijad umbes 7,5 kilomeetri pikkusele tiirule ümber Vaskna järve ning Suure Munamäe. Ülekaaluka võidu võttis Raido Ränkel (Võru suusaklubi), kes edestas Joosep Perve (Võru Biathlon) pooleteise minutiga. Kolmandale kohale jooksis end eelmise hooaja üldvõitja Karel Tammjärv (Tartu suusaklubi).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles