Päevatoimetaja:
Tiit Loim

20 aasta eest ühines Eesti Euroopa Liiduga

Copy
Euroopa Liidu lipp
Euroopa Liidu lipp Foto: Postimees / Scanpix

Kuulumine Euroopa Liitu on avardanud Eesti inimeste liikumise, töötamise ja õppimise võimalusi, suurendanud heaolu ja majandust ning kindlustanud riiklikku julgeolekut. Eesti on omalt poolt panustanud Euroopa Liidu innovaatilistesse algatustesse ja digiarengusse ning räägib kaasa ELi julgeolekupoliitikas. Kuulumist Euroopa Liitu toetab 84 protsenti Eesti elanikest.

«Euroopa Liit areneb pidevalt ja juba 20 aastat suuname seda arengut ka meie. Meid usaldatakse, meid kuulatakse ja meie seisukohtadega arvestatakse,» rõhutas peaminister Kaja Kallas. «Eesti ühinemine Euroopa Liiduga on olnud edulugu, mis võimaldab meil nüüd aidata ka teisi riike, sealhulgas Ukrainat teel liikmesriigiks saamiseni.»

Peaminister tõi välja, et Eesti majandus ja keskmine palk on kasvanud Euroopa Liidu liikmeks olemise ajal ligi neli korda. «Euroopa Liidu kaasabil oleme saanud teha olulisi investeeringuid oma riigi ja taristu ülesehitusse erinevates valdkondades, et meie inimestel oleks Eestis hea ja turvaline elada.»

Tagasi üles