ARVUSTUS Rukki Narride «Isamaa pääsukesed» keskendub justkui trupi enda argipäevale

, teatrikülastaja
Copy
Rukki Narride esituses Andrus Kiviräha «Isamaa pääsukesed» esietendus oli 13. aprillil Sangaste kultuurimajas.
Rukki Narride esituses Andrus Kiviräha «Isamaa pääsukesed» esietendus oli 13. aprillil Sangaste kultuurimajas. Foto: Valju Aloel

Jõuame etendusele pisut varem ning proovime leida Sangaste kultuurimaja sissepääsu. Meiega koos siseneb proua, kes paistab samuti olevat kultuurimaja juures esimest korda. Paistab, et külastajaid on mujaltki, jõuan mõelda, kui proua meie käest uurib, kas teame, kust siseneda.

Jõudes eesruumi, tungib ninna juba kohvi ja võileibade lõhn – armastan seda pühendumust, millega väikestes kohtades külalisi kostitatakse. Avatud on puhvet, kus saab suu magusaks selgelt hoole ja armastusega küpsetatud suupistetega.

Enne etenduse algust uurin veel, kui palju tundub olevat publiku hulgas kohalikke ning kui palju on Rukki Narrid oma uue etendusega kohale meelitanud külastajaid ümbruskonnast. Minu üllatus on suur, kui selgub, et julgelt pool publikust ei olegi kohalikud kaasaelajad, vaid isegi etendust vaatama sõitnud Elvast. Tundub, et huvi trupi uue etenduse vastu on suur, sest saal, mis on ettevalmistatud 160 külastajale, täitub kiiresti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles