Valga- ja Võrumaal soovitakse maad parandada

LEPM
Copy
Räpina poldril on maaparandusühistu kõrvalistele sõidukitele sissesõidu keelanud, jalgratturid ja jalgsi matkajad aga on teretulnud.
Räpina poldril on maaparandusühistu kõrvalistele sõidukitele sissesõidu keelanud, jalgratturid ja jalgsi matkajad aga on teretulnud. Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees

Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ametis (PRIA) lõppes 9. mail maaparandussüsteemi eesvoolu uuendamise ning keskkonnakaitserajatise ehitamise ja uuendamise investeeringutoetuse taotluste vastuvõtt. Üle miljoni euro saamiseks esitas 104 taotlust 32 taotlejat.

Toetusega toetatakse tegevusi, mis parandavad maaparandussüsteemide eesvoolude tehnilist ja ökoloogilist seisundit ning tagavad seeläbi süsteemide toimimise. Lisaks toetatakse keskkonnakaitserajatiste ehitamist, et leevendada maaparandussüsteemide toimimisega kaasnevat negatiivset keskkonnamõju.

PRIA arengutoetuste osakonna teenusejuht Kristel Võsu ütles, et taotlusvoor tõi kaasa mitmeid uuendusi. Näiteks sai maaparandussüsteemide eesvoolu uuendamise puhul toetust taotleda lihtsustatud moel – taotluse täitmisel kuvati ette maaparandussüsteemi kaart, kuhu sai taotletava objekti kas lõigu või punktina märkida ainult toetusõiguslikele eesvooludele. Teine muudatus puudutab toetussummade määramist – uuendamist vajavatele objektidele määratakse toetust ühikuhinna alusel kas kilomeetri või tüki kohta.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles