Anti Allas: vilgas ja ohtlik tants valimisõiguse äravõtmise ümber

, riigikogu põhiseaduskomisjoni liige, SDE aseesimees
Copy
Anti Allas
Anti Allas Foto: Arvo Meeks

Taas on käivitunud hoogne trall küsimuse ümber, kas Eestis alaliselt elavatelt Venemaa ja Valgevene kodanikelt peaks kohalikel valimistel hääleõiguse ära võtma. Teema on keeruline ja jääb kaugeks enamikule poliitikutele, tavakodanikest rääkimata, mistõttu üritavadki kavalpead hetkeolukorrast poliitilist kasu lõigata.

Miks mina võtsin nõuks asja seletada, kuigi see on paras masohhistlik väljakutse? Ma ei salli rahva ärakasutamist, mis konkreetses küsimuses on minu arvates ka Eesti riigile ohtlik või vähemalt peaks sellega tegeledes olema ettevaatlik.

Viimased aastad Eesti poliitikas on näidanud, et häälte mõttes pole just väga tõhus rääkida tõtt – müüb hoopis trummitagumine ja luiskamine mõne päevapoliitilise teema või atraktiivse illusiooni ümber. Kohe meenus igihaljaks muutunud ütlus «lugege mu huultelt, maksud ei tõuse», mis kehtis küll vaid seni, kuni hääled käes. Neil, kes asjadest ausalt räägivad, valimistel nii hästi ei lähe.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles