Kesküla mõrvas süüdistatavatest tunnistab süüd vaid üks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kert Kesküla viimane koduklubi oli Puka Sokud Valgamaalt.
Kert Kesküla viimane koduklubi oli Puka Sokud Valgamaalt. Foto: Eesti korvpalliliit

Endise korvaplluri ja viimati Puka Sokkudes mänginud Kert Kesküla röövmõrvas ja sellele kaasaaitamises süüdistatavast kahest noormehest ja kahest neiust tunnistas esmaspäeval Harju maakohtus alanud protsessil oma süüd vaid üks, ülejäänud tunnistavad oma süüd osaliselt või eitavat kuriteos osalemist.

Röövmõrvas tunnistas end süüdi 17aastane noormees, 19aastane Nikolai tunnistas end aga süüdi osaliselt. Nimelt võttis ta omaks ohvri noaga löömise ja soovi teda röövida, kuid mõrvasoovi eitas.

Röövimisele ja mõrvale kaasaaitamises süüdistatavad 16- ja 17aastane neiu eitasid süüd.

Kohus kuulutas protsessi menetluspoolte taotlusel kinniseks, kuna osad süüdistatavad on alaealised, samuti protsessiosaliste eraelu kaitseks.

Põhja ringkonnaprokuratuur esitas seoses Kert Kesküla mõrvaga süüdistuse neljale inimesele. 19aastast Nikolaid ja üht 17aastast noorukit süüdistatakse mõrvas, täpsemalt teise inimese tapmises julmal viisil ja röövimise eesmärgil. Üht 16aastast ja üht 17aastast neidu süüdistatakse mõrvale kaasaitamises. Kõik neli süüdistatavat on varem kriminaalkorras karistamata.

Kriminaalasja kohtueelse uurimise viis läbi Põhja prefektuur ja seda juhtis Põhja ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles