Talgurebase kohad ootavad looduskaitsjaid

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Hülgepoeg
Hülgepoeg Foto: Urmas Luik

Eestimaa looduse fondi talgud keskenduvad tänavu meie kodumere elustikule ja seisundile, vabatahtlikud looduskaitsjad suunduvad väikesaartele ja laidudele. Tänavu on loodud talgurebase kohad, mida saavad kasutada esimest korda loodustalgutele tulijad.

Eesti asub Läänemere valgalal - piirkonnas, kust meri oma vee saab. Seega meri algab maalt. Sageli ei hoomata, kui suur on Läänemere roll meie igapäevaelus ja kui palju inimtegevuse jälgi meres lõpetab. «Läänemerd peetakse üheks reostatumaks mereks maailmas maismaalt sinna jõudvate liigsete toitainete tõttu. Järjest enam on see mõjutatud muutuvast kliimast. Mereelustik on uutele oludele eriti vastuvõtlik ja seda mõju saavad talgulised oma silmaga näha,» ütles Eestimaa looduse fondi loodutalgute eestvedaja Kadri Aller. «Lisaks maismaale toimuvad talgud merre suubuvatel jõgedel lõheliste heaks ja laidudel merelindude hüvanguks, et meie mereelustikule elupaiku jätkuks. Samuti korjatakse rannikult kokku prügi.»

Talgutele on oodatud kõik huvilised, kuna tööd on enamikule jõukohased ja tegevused planeeritud koos puhkusega.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles