Lõuna-Eestis on oodata äikest ja rahet

LEPM
Copy
Kuut maakonda ootab esmaspäeval ees äikeseline pärastlõuna ja õhtu.
Kuut maakonda ootab esmaspäeval ees äikeseline pärastlõuna ja õhtu. Foto: Ilmateenistuse Kuva

Keskkonnaagentuuri ilmateenistus andis kuuele lõunapoolsele maakonnale, sealhulgas Põlva-, Valga- ja Võrumaale täna pärastlõunaks välja esimese astme ilmahoiatuse.

Täna päeval (20.05) liigub Venemaalt Eestini ulatuv madalrõhulohk ida-kagu suunas ning põhja pool tugevnev kõrgrõhkkond laieneb lõuna suunas. Ilm tuleb vähese ja vahelduva pilvisusega.

Pärastlõunal ja õhtul on Pärnu-, Viljandi-, Valga-, Võru-, Põlva- ja Tartumaal oodata äikest, millega kaasnevad tugevad, üle 15 meetri sekundis puhuvad tuuleiilid. Kohati võib sadada rahet. Õhutemperatuur on 18–24, sajuhoogude all ja rannikul 15 kraadi ümber.

Põhja-Eestis on õhk kuiv ja veidi jahedam. Tuul pöördub põhja poolt alates järk-järgult põhja ja kirdesse 3–10, saartel ja rannikul puhanguti kuni 13 m/s, äikese ajal on tuul puhanguline. Õhutemperatuur on 18..24, sajuhoogude all ja rannikul 15°C ümber.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles