Filmi Vargamäele jääb tänavune hooaeg viimaseks

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Külastus­keskuse Filmi Vargamäe avamine «Tõe ja õiguse» peamises võttepaigas Võrumaal Vastse-Roosa külas leidis aset 2019. aastal. Tänavune hooaeg jääb paraku viimaseks.
Külastus­keskuse Filmi Vargamäe avamine «Tõe ja õiguse» peamises võttepaigas Võrumaal Vastse-Roosa külas leidis aset 2019. aastal. Tänavune hooaeg jääb paraku viimaseks. Foto: Tiit Loim

Eelmisel nädalavahetusel kuuendale hooajale vastu läinud Filmi Vargamäe külastuskeskus paneb tänavu uksed kinni.

Võrumaal Vastse-Roosa külas asuvas külastuskeskuses filmiti 2017. ja 2018. aastal mängufilmi «Tõde ja õigus». Hooned ja rajatised ehitati algselt filmi tarbeks, kuid kompleks sai omanäoline ja muutus nii koduseks, et filmitegijad otsustasid selle alles jätta.

Filmi valmimise lugu eksponeeriv keskus asub 12 hektaril, millest suure osa moodustavad põllud. Kesksel kohal on Mäe Andrese talu nelja hoonega. Selle ümber saab näha teisigi filmist tuttavaid kohti: sauna-vanade elamist, suurt kivi, väljamäe kuuskede raiumise kohta ja naabrimehe Oru Pearu taluhooneid. Osa keskusest on autentne eesti talumajapidamine ja teine osa filmimaailm.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles