PALGAEDETABEL Vallavanemad teenivad rohkem kui linnapea (1)

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Tõrva vallavanem Helen Elias (vasakult), Otepää vallavanem Jaanus Barkala, Setomaa vallavanem Raul Kudre, Kanepi vallavanem Mikk Järv, Põlva vallavanem Martti Rõigas. 
Tõrva vallavanem Helen Elias (vasakult), Otepää vallavanem Jaanus Barkala, Setomaa vallavanem Raul Kudre, Kanepi vallavanem Mikk Järv, Põlva vallavanem Martti Rõigas. Foto: LEPM/fotomontaaž

Lõuna-Eesti omavalitsusjuhtide palgaedetabeli tipus troonivad Otepää, Tõrva ja Põlva vallavanem, kelle põhipalk on 4000 eurot või rohkem.

Rahandusministeerium avaldab kevaditi üle-eestilise ametnike põhipalkade tabeli 1. aprilli seisuga. Kui võrrelda Lõuna-Eesti omavalitsusjuhtide töötasusid, siis edetabeli tipus on Otepää vallavanem Jaanus Barkala 4438-eurose põhipalgaga. Abivallavanem Andres Arike põhipalk on 3329 eurot, mis on rohkem kui mõnel pool vallavanema palk.

Põhipalkadega seoses küsis Lõuna-Eesti Postimees omavalitsusjuhtidelt endilt, kas nad saavad piisavalt palka oma töö eest. «Vallajuhtidele määrab palga volikogu. Iga volikogu otsustab oma vallajuhtide palga, arvestades eri asjaolusid ja ilmselt ka vastutust ja töökoormust,» ütles Barkala. «Kindlasti on määravaks ka abivallavanemate arv. Mida rohkem abivallavanemaid, seda lihtsam ka vallavanemal. Usun, et omavalitsusjuhtide töötasud on piisavad, motiveerivad ning kaalutletud.»

Tagasi üles