Riigikontroll: KOV-id jätavad erivajadusega inimesed piisava abita (2)

BNS
Copy
Abi erivajadusega inimesele ei tohiks sõltuda sellest, kui hästi abivajaja kodulinn või vald seadust tunneb ja täidab. Foto on illustreeriv.
Abi erivajadusega inimesele ei tohiks sõltuda sellest, kui hästi abivajaja kodulinn või vald seadust tunneb ja täidab. Foto on illustreeriv. Foto: Tairo Lutter

Paljudel omavalitsustel on tulnud ette olukordi, kus nad jätavad erivajadusega inimesele vajalikus mahus abi andmata, leiab riigikontroll kolmapäeval avaldatud auditiaruandes.

Lisaks ei arvesta mõned omavalitsused inimeselt sotsiaalteenuse tasu küsides nende majandusliku olukorraga, kuigi seadus seda nõuab. Praegu panevad mitmed linnad-vallad erivajadusega inimesed olukorda, kus nad peavad hakkama tõestama, et ei ole võimelised seda tasu maksma. Abi erivajadusega inimesele ei tohiks sõltuda sellest, kui hästi abivajaja kodulinn või vald seadust tunneb ja täidab.

Kuigi valdav osa omavalitsusi hindab erivajadusega inimese abivajadust laiemalt ja püüab leida talle vajaliku abi, tunnistasid enam kui pooled valimisse kuulunud omavalitsustest, et neil on tulnud ette olukordi, kus nad on jätnud inimesele sotsiaalhoolekandelise abi vajalikus mahus osutamata, kuna abivajadus ületab omavalitsuse võimalused.

Tagasi üles