Pokumaal tuleb sümpoosion

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Pokumaa Võrumaal Padasoomäe talus
Pokumaa Võrumaal Padasoomäe talus Foto: Arvo Meeks

Põlva- ja Võrumaal ning Pokumaal on augustis ees ootamas rahvusvaheline puuskulptuuri ja maastikukunsti sümpoosion. Eesmärk on luua midagi imelist täiendama piirkonna külastuskohti.

Üritus väärtustab puitu, kivi ja muud looduslikku kui väärismaterjali kunstiteoste loomiseks. Professionaalsete kunstnike kõrvale on oodatud ka harrastajad oma teoseid looma. Eraldi kahepäevane võistlus kuulutatakse välja peredele ja vanavanematele lastelastega. Nende harrastuse toetamiseks pakutakse eelnevalt koolitusprogramme sümpoosionil osalevatelt kunstnikelt.

Kõik loodu jääb teoste loomuliku ea lõpuni vaatajate ette. Sel aastal saab näha Michael ja Anna Rofka (Saksa/Ukraina), Fabien Champevali (Prantsusmaa), Janne Andbergi (Soome), Silvina Soria (Hispaania/Argentiina), Uli Scwanderi (Saksa), Genti Tavanxiu (Itaalia) ja Krzysztof Krzysztofi (Poola/USA) loomingut. Lisaks osaleb viieliikmeline Eesti kunstnike rühm Lauri Tamme eestvedamisel.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles