Päevatoimetaja:
Maarius Suviste

Vene piiriteede ootamatult hea seis tekitab kohalikes ärevust (8)

Copy
Taamal paistva piiriribani kulgev kunagine lähim kaubatee Võrust
Pihkvasse viib läbi Miikse küla ja on Üllar Tamme sõnul kandnud ka tanke.
Taamal paistva piiriribani kulgev kunagine lähim kaubatee Võrust Pihkvasse viib läbi Miikse küla ja on Üllar Tamme sõnul kandnud ka tanke. Foto: Arved Breidaks

Venemaa demonstreeris Eesti kagupiiri vastas olevate külateede head seisukorda, kui lasi eelmisel nädalal piiritsoonis Pihkva autoralli kiiruskatseid korraldada. See on teinud naabruses elavad inimesed murelikuks. Leitakse, et kui teed kõlbavad kihutamiseks, kõlbavad need ka sõjatehnika või migrandihordide kohaleveoks.

Setomaa valla piiriäärses Kuigõ külas talukohta pidav Üllar Tamm kuulis reede õhtul õue peal toimetades Vene poolelt harjumatult kõva mootorimüra. Tema elumaja juurest on Eesti-Vene kontrolljooneni 650 meetrit.

«Alguses mõtlesin, et poisid teevad põllurallit, naudivad reede õhtut,» rääkis Tamm. «Voronitsas ja Kirovas on Piiteri rahval mitukümmend talu suvilateks ostetud – suviti on seal külad rahvast täis, elu käib. Kuulan, kõik hääled tulevad ühest suunast ja lähevad üht suunda. Kuna ma vanast ajast seda piirkonda tean, siis kujutasin ette, kus nad sõidavad, ja paistis, et on ikka vähe tõsisemad masinad. Õhtul hakkasin uurima ja leidsin Pihkva ralli kodulehe.»

Tagasi üles