Päevatoimetaja:
Tiit Loim

Põlvamaa naine jõudis kung fu’s Eesti paremate hulka

Copy
Eile oli seltskond ala harrastajaid treenimas Käärikul. Esiplaanil Katrin Pree ja treener Viktor Palmet.
Eile oli seltskond ala harrastajaid treenimas Käärikul. Esiplaanil Katrin Pree ja treener Viktor Palmet. Foto: Heiki Ehte/Kääriku spordikeskus

Vaid mõned aastad treeninud põlvakas Katrin Pree pakkus tallinlastele Eesti meistrivõistlustel kung fu’s tugevat konkurentsi, tulles pronksile.

Treener Viktor Palmeti sõnutsi alustati Põlvamaal Hiina võitluskunsti kung fu (ka wushu) täiskasvanute trennidega 2022. aastal. Seni oli nimetatud valdkond pigem Tallinna pärusmaa. Selgituseks lisas ta, et sisuliselt ei ole siiski tegemist võitluskunstidega, vaid Hiina juurtega terviseliikumistega: tai chi, chi kung, samuti erinevad wushu vormid. Kuna tegemist on omanäoliste ja suhteliselt keeruliste liikumisvormidega, saab hinnata ka igaühe oskusi. Nii toimuvad võistlused vägagi kõrgel tasemel, kuni MMini välja, ning suund on võetud ka olümpiale.

Põlva lähistel Valgemetsas elav Viktor Palmet on sel alal tegutsenud mõnikümmend aastat. Treeneri tunnistuse omandas kuue aasta vältel Hiinas Wudang KungFu Akadeemias, mille järel Euroopa Wushu Kungfu föderatsioon andis talle pärast keerulist eksamit meistritaseme tunnistuse. Praeguseks on ta ühtlasi föderatsiooni kohtunike komitee liige ja sertifitseeritud kohtunik.

Tagasi üles