PTA vaktsineerib Lõuna-Eestis lemmikloomi marutaudi vastu

LEPM
Copy
Järgmise nädala lõpus saab Võru-, Valga- ja Põlvamaal lemmikloomi marutaudi vastu vaktsineerida. Foto on illustratiivne.
Järgmise nädala lõpus saab Võru-, Valga- ja Põlvamaal lemmikloomi marutaudi vastu vaktsineerida. Foto on illustratiivne. Foto: Tomi Saluveer / Lõuna-Eesti Postimees

Kuna loomade vaktsineerimine on oluline kaitsmaks nii loomade endi kui ka nende omanike tervist, vaktsineerib põllumajandus- ja toiduamet (PTA) järgmise nädala kolmel viimasel päeval Võru-, Valga- ja Põlvamaal koeri ja kasse marutaudi vastu.

PTA loomatervise ja -heaolu osakonna nõunik Maarja Kristian paneb kõigile südamele, et koerte ja kasside marutaudivastane vaktsineerimine on kohustuslik. Vaktsineerimine ennetab nakatumist haigustesse, mida võivad levitada nii kodu- kui ka metsloomad.

«Marutaud on haigustunnuste ilmnemisel surmaga lõppev haigus nii loomadele kui ka inimestele. Loomaomaniku kohustus on tagada oma lemmiku marutaudivastane vaktsineerimine. Inimesed võivad marutaudi nakatuda marutaudis koera- või kassihammustuse kaudu. Vaktsineerides loomi, kaitseme ka inimesi marutaudi nakatumise eest,» selgitas Kristian.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles