Päevatoimetaja:
Tiit Loim

FOTOD Europarlamendi valimine võttis maamehel silmad märjaks (1)

Copy

Kui Kanepi elanik Viktor Lepik täna seltsimajas asuvasse valimisjaoskonda jõudis, selgus mehele endalegi suure üllatusena, et ta on kõige esimene valija. Valimas käimine võttis tal lausa silmad märjaks.

Algul pidas mees plaani minna valima sel pühapäeval ehk põhilisel valimispäeval. «Aga võin ju enne pühapäeva ka minna – uks on juba lahti,» ütles Lepik ja osutas Kanepi seltsimaja sissepääsule. «Kas juba saab hääletada?»

Saab küll. Euroopa Parlamendi valimiste valimisnädal algas esmaspäeval. Saab nii elektrooniliselt hääletada kui ka paberil valimisjaoskondades. Kuni neljapäevani saab valdade ja linnade keskustes hääletada kella 12–20. Reedest pühapäevani on avatud kõik 377 valimisjaoskonda üle Eesti.

Lepik elab Kanepi seltsimajast üle õue oma majas. «Mul ei ole kaugele vaja hääletama minna,» märkis ta valimisjaoskonna ees. «Aga ma kohe ei saa hääletama minna. Olen teel apteeki. Ei, ravimite järele ma ei jookse, mul pole neid vaja. Hoopis proteesiliimi on vaja. Tulen tagasi, siis teeme valimisprotseduuri ära.»

Ma ei ole kellegi poolt ega kellegi vastu, aga hääletama peab.

VIKTOR LEPIK

valija

Mõne aja pärast oligi ta tagasi, pass näpus, ning suundus seltsimajja. «Hambaliim sai võetud, nüüd valima!» lausus ta trepil. «Kelle poolt olla? Naiste või meeste poolt? Naisi tuleb valida, seda ma ütlen! Ma ei ole kellegi poolt ega kellegi vastu, aga hääletama peab.»

Tagasi üles