Päevatoimetaja:
Arved Breidaks

Jahutusseadmed on liiga kallid Kuumus sundis koole leidlikke lahendusi otsima (1)

Copy
Tõrva gümnaasiumi ja Tõrva kooli direktor Maarja Kallis sõnas, et nende koolihoonetes kuumalaine suuri muresid ei tekitanud, kuna õpetajad olid jahutuse organiseerimisel paindlikud.
Tõrva gümnaasiumi ja Tõrva kooli direktor Maarja Kallis sõnas, et nende koolihoonetes kuumalaine suuri muresid ei tekitanud, kuna õpetajad olid jahutuse organiseerimisel paindlikud. Foto: Arvo Meeks

Kuumade ilmadega tõusis mõneski koolis temperatuur klassiruumides häirivalt kõrgeks. Valgamaa koolides leiti olukorra leevendamiseks erinevaid lahendusi õues õppimisest kuni koos päikesega ruumist ruumi liikumiseni.

Valga põhikoolis oli hiljutise kuumalaine ajal ruume, kus temperatuur lähenes 30 kraadile. Majandusjuhataja Kuldar Uibomägi sõnas, et majal on küll ventilatsioonisüsteem, ent keskset kliimaseadet mitte. «Arvutiklassides on lisaks seintel soojuspumbad, mis jahutavad.»

Lahenduseks olid lühendatud õppetunnid. «Õpetajad kasutavad välitunde, aga ka kehalise kasvatuse tunnid staadionil on probleem. Väljas ei pruugi kergem olla. Aga arvan, et ei ole hullu. Täna oli küll eksam, aga spordisaalis olid öösel aknad lahti ja ruum on ära tuulutatud,» sõnas Uibomägi reedel.

Tagasi üles