Petturitest kaupmehi on keeruline karistada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sangastes politsei huviorbiiti sattunud mehed.
Sangastes politsei huviorbiiti sattunud mehed. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Petturitest kaupmehi on keeruline karistada, sest raske on tõestada, et nad võltsitud kaupa müüvad.

Läinud nädalal liikusid rumeenlastest kaupmehed Tõrvas, Hummulis ja Sangastes, pakkudes müügiks mootorsaage.

Valga konstaablijaoskonna piirkonnavanem Marek Käis ütles, et kauba müümist tänaval võtab politsei kui inimeste tülitamist. «Oleme neile seda viisakalt öelnud ja nad panevad oma kodinad kokku ja eks otsivad uue koha,» sõnas ta. «Meie huvi on, et nad poleks tagaotsitavad.»

«Üldjuhul oleme nad toimetanud jaoskonda, et välja selgitada, milliste esemetega tegemist on,» sõnas Valga politseijaoskonna juht Tõnu Kürsa.

Kauplejad on selgitanud, et nad on saed toonud Rumeeniast, samuti on neil esitada mõned dokumendid, mida aga kontrollida pole võimalik. «Varasematel aastatel kasutasid petturitest kaupmehed Stihli sae identiteeti, mis seadusega on keelatud,» sõnas Kürsa. «Praegu on tegemist saagidega, mida ei saa võtta võltsitud kaubana.»

Kui võimalik, siis on politsei kauba konfiskeerinud, kuid selliseid juhuseid on Kürsa väitel vähe. «Iga kord ei ole alust esemeid konfiskeerida. Ainukese asjana ei tohi nad tänaval kaubelda, sest selleks on vaja kauplemisluba,» selgitas ta.

Politseini on jõudnud infot inimestelt, kes on saage läinud aastal rumeenlastelt ostnud. «Saed viidi remonti, sest pärast esimest käivitamist nad rohkem käima ei läinud,» lausus Kürsa.

Kui inimestele selliseid pakkumisi tehakse, tuleks nendest kiiresti teatada politsei lühinumbril 110, võimaluse korral fikseerida auto registreerimisnumber ja pakkumisi teinud isikute kirjeldused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles