Päevatoimetaja:
Tiit Loim

Valga loomade varjupaika ähvardab sulgemine

Copy
Valga kodutute loomade varjupaiga juhataja Jana Juhkam lausus, et nad on varjupaika kõvasti panustanud ja selle kadumine Valgast ei tundu olevat mõistlik.
Valga kodutute loomade varjupaiga juhataja Jana Juhkam lausus, et nad on varjupaika kõvasti panustanud ja selle kadumine Valgast ei tundu olevat mõistlik. Foto: Tiit Loim

Valla ja Valga kodutute loomade varjupaiga vahel sõlmitud hankeleping lõpeb juuli alguses ja uut tulemas pole, mistõttu peab varjupaik tõenäoliselt uksed sulgema. Põhjus peitub selles, et teenuse praegune hind on vallale kallis ja seda edaspidi Tartu varjupaigalt ostes peaks summa oluliselt vähenema.

Valgas varjupaiga teenust pakkuva Varjupaikade MTÜ tegevjuht Anneli Matsi ütles, et vallavalitsusega sõlmitud hankeleping lõppeb neil 5. juuliga. Tavapäraselt teeb omavalitsus enne ühe perioodi lõppu uue riigihanke, aga seekord pole seda tehtud.

Ühing on vallavalitsuse esindajatega kohtunud ning vald küsis Matsi sõnul pooleks aastaks hinnapakkumise. See tuli umbes samas suurusjärgus kui senine, aga sedagi peeti liiga kalliks. Praegu maksab vald Valga varjupaigale iga kuu 4733,71 eurot, millele lisandub juhtumitasu vastavalt väljakutsete teenindamisele: varjupaik peab olema valmis väljakutsetele sõitma ja loomi vastu võtma.

Tagasi üles