Tervisega seotud erialad võidavad populaarsust

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Tartu ülikool on mainekaim kõrgkool.
Tartu ülikool on mainekaim kõrgkool. Foto: Kristjan Teedema

Tervise õppesuund on kuni kahekümne nelja aastaste noorte jaoks muutunud sama eelistatuks kui info- ja kommunikatsioonitehnoloogia erialad, selgus Kantar Emori läbi viidud ülikoolide maine uuringust. Kõige mainekamaks kõrgkooliks peetakse jätkuvalt Tartu ülikooli.

Pikalt eelistatuimaks valdkonnaks olnud info- ja kommunikatsioonitehnoloogia erialade eelistamine on viimasel kolmel aastal Eesti elanike seas märgatavalt langenud. Samas on see endiselt valdkond, mida üle kolmandiku vastanutest soovitaksid kõige enam õppima minna. Ligi kolmandik vastanutest eelistab tehnikaalasid ja veerand tervise õppesuunda.

15-24-aastaste seas on tervise ning info- ja kommunikatsioonitehnoloogia õppesuunad peaaegu võrdselt eelistatud. «Hiljutine koroonapandeemia tõstis tervisevaldkonna tähtsust. See seostub noorte jaoks ka hea karjääriperspektiivina, kuivõrd nõudlust selle ala ekspertide järele paistab olevat,» rääkis Kantar Emori juhtekspert Jaanika Hämmal.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles