Päevatoimetaja:
Arved Breidaks

Politsei uurib Valga vallavanema väidetavat häälteostu

Copy
Monika Rogenbaumi sõnul pole ta kaebuse esitanud inimest enda poolt hääletama üles kutsunud.
Monika Rogenbaumi sõnul pole ta kaebuse esitanud inimest enda poolt hääletama üles kutsunud. Foto: Arvo Meeks

Politsei on asunud uurima väidet, nagu oleks Valga vallavanem Monika Rogenbaum 2021. aasta kohalike valimiste eel hääli ostnud. Rogenbaum lükkas etteheited tagasi ja ütleb, et on ise pahatahtliku isiku ähvardustelaviini all.

Esialgne kaebus saabus prokuratuuri tänavu veebruaris. Ajalehele teadaolevalt seisis selles, et vallavanem korraldas valla raha eest teeremondi kaebuse esitanud Toomase* elamuni ning rõhutas, et selle eest tuleb tema poolt hääletada. Veel teinud Rogenbaum kaebuse kohaselt talle ettepaneku leida isikuid, kes oleksid valmis tema poolt hääletama. Toomase ja tema abikaasa häälte eest kandnud aga vallajuht 2021. aasta sügisel Toomase lapse arvelduskontole 200 eurot, rääkis kaebaja prokuratuurile.

Kaebaja lisas, et Rogenbaum korraldas tema perele toiduabi, ehkki avaldaja pere ei kuulu isikute hulka, kes seda peaksid saama. Veel teinud vallavanem vahetult enne valimisi ettepaneku jagada sülti. Rogenbaum toimetanud kauba kuriteokaebuse esitaja kätte ning selgitanud, et sült on vaid neile, kes lubavad tema poolt hääletada.

Tagasi üles