Mati Määrits: opositsioonijõud käriseb igast otsast

Mati Määrits
, reporter
Copy
Mati Määrits
Mati Määrits Foto: Kristjan Teedema

Viimastel päevadel on Toompealt ja mujaltki tulnud üks meie poliitmaastikku raputav uudis teise järel. Neist suurim on ilmselt siiski see, et Eesti Konservatiivsest Rahvaerakonnast (EKRE) on sel nädalal välja visatud või on sealt ise lahkunud mitu tipp-poliitikut.

Esmalt heideti parteist välja erakonna üheks kantsiks muutunud Pärnumaa ringkonna juht ja EKRE juhatuse liige Helle Kullerkupp. Seejärel oli kord riigikogu endise esimehe Henn Põlluaasa, riigikogu liikme Jaak Valge ning erakonna esimeheks kandideerinud senise Tartu ringkonna juhi Silver Kuusiku käes. Öösel teatas oma lahkumisest äsjastel europarlamendi valimistel mandaadi saanud Jaak Madison. Eile lisandus lahkujate ritta Kagu-Eestist riigikokku valitud Ants Frosch, äraminekumõtteid mõlgutas eile ka Võru-, Põlva- ja Valgamaa ringkonna esimees Mati Kuklane.

Mis siis lahti? Erakonna esimehe Martin Helme selgituse kohaselt soovisid siseopositsionäärid muuta EKRE peavooluerakondadele lähedasemaks, mis annaks loodetavasti suurema võimaluse valitsusse pääseda ja seal oma valijate huve kaitsta. Selle saavutamiseks pakuti esimehega kohtumisel välja, et ära võiks jätta pühapäevase raadiosaate «Räägime asjast», vähendada mitme juhtivpoliitiku sõnavõtte meedias ning suurendada juhatuse rolli otsuste langetamisel.

Tagasi üles